In een paar behandelingen verbeteren
wij de kwaliteit van uw huid

Maak direct een afspraak, bel of whatsapp ons op 0546 57 29 22

  • Volg ons
  • Babor Beauty Spa Desiree Vreriks op Facebook
  • Babor Beauty Spa Desiree Vreriks op Instagram

Acne / comedonen

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van Acne. Dit huidprobleem kent vele oorzaken. Daarom is het erg belangrijk, om eerst de oorzaak van het probleem te vinden, voor we deze gaan bestrijden. Vervolgens stellen we een behandelplan op, om de huid zo snel mogelijk te laten herstellen zonder nare littekens en pigmentvlekken.

Bijna iedereen heeft of kent ze wel: comedonen, beter bekend als mee-eters, blackheads of whiteheads. Maar de ene mee-eter is de andere niet. Waar komen ze vandaan, en nog belangrijker: Hoe krijg je ze weer weg?

Hoe ontstaan comedonen?
De poriën in de huid kunnen verstopt raken doordat er teveel talg en hoornstof zich op gaat hopen. De porie krijgt een verwijde opening en krijgt een zwart kopje, de zogenaamde blackhead. De zwarte kleur is het resultaat van het pigment melanine dat zich in de mee-eter bevindt. In andere gevallen is de opening juist vernauwd, en is het kopje wit, oftewel de whitehead. Deze vorm lijkt sterk op een gerstekorrel. De meeste mensen ervaren het probleem op de neus, maar comedonen komen ook vaak voor op de rug, op het voorhoofd en in of achter de oren. Vaak ontstaan de eerste mee-eters tijdens de pubertijd als een kenmerk van acne vulgaris. Doordat pubers hun huid en eventueel make-up niet goed reinigen verergeren de verstoppingen van de poriën zich. Comedonen komen naast acne vulgaris ook voor bij steenpuist ontstekingen, steroïdacne, chlooracne, bepaalde types huidveroudering en door een aangeboren aanleg. Oorzaken zijn stress, hormonen, psychologische aandoeningen, hygiëne problemen of erfelijkheid.

Wat de oorzaak ook is, mee-eters kunnen flink vervelend zijn. Wellicht heeft u wel eens geprobeerd om zelf de comedonen aan te pakken door ze uit te knijpen of met poriënstrips aan de slag te gaan. Helaas maakt u het probleem hiermee vaak groter doordat de huid beschadigt, het littekens veroorzaakt en u onhygiënisch te werk gaat. Voor een deskundige behandeling bent u bij ons aan het goede adres!

In veel gevallen wordt deze behandeling vergoed door uw ziektekostenverzekeraar (afhankelijk van uw pakket).

Let op! Deze behandeling is niet alleen voor vrouwen.

Copyright © 2019 Babor Beauty Spa Desiree Vreriks, alle rechten voorbehouden

Website design en ontwikkeling door Klyck