In een paar behandelingen verbeteren
wij de kwaliteit van uw huid

Maak direct een afspraak, bel of whatsapp ons op 0546 57 29 22

  • Volg ons
  • Babor Beauty Spa Desiree Vreriks op Facebook
  • Babor Beauty Spa Desiree Vreriks op Instagram

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken ontstaan door een ophoping van pigment. Pigment is in feite een kleurstof, melanine, die wordt aangemaakt door de pigmentcellen in de opperhuid. Pigment is verantwoordelijk voor de kleur van de huid, maar ook voor de kleur van je haar en bijvoorbeeld de iris van de ogen. Pigment heeft een beschermende functie. Bij blootstelling aan zonlicht maakt het lichaam meer pigment aan om zich te beschermen tegen het UV-licht. Hierdoor ontstaat de bruine kleur op de huid. Zonnen is in feite niks anders dan het aanmaken van meer pigment. Bij een teveel aan zonlicht kunnen de pigmentcellen in de war raken. Oorzaak nummer 1 voor pigmentvlekken is dan ook zonlicht. De in de war geraakte pigmentcellen zorgen voor een opeenhoping van pigment op een bepaalde plek. De pigmentvlek is ontstaan. Een andere oorzaak is ouderdom. Dan worden de plekken ouderdomsvlekken genoemd. Een moedervlek of sproetjes zijn ook voorbeelden van een opeenhoping van pigment door de pigmentcellen.

Soorten pigmentvlekken
- Lentigo Solaris (zonnevlekken)
Pigmentvlekken veroorzaakt door de zon. Hieronder vallen ouderdomsvlekken en levervlekken.

- Zwangerschapsmasker
Een grote pigmentvlek in het gezicht. Wordt veroorzaakt door de hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap. Verdwijnt meestal na de zwangerschap. Een zwangerschapsmasker die ontstaat terwijl er geen sprake is van een zwangerschap is vaak blijvend.

- Aangeboren pigmentvlekken
Hieronder vallen bijvoorbeeld moedervlekken en de cafe-au-lait vlekken.

- Overige pigmentvlekken
Door wondjes, huidirritatie, acne, eczeem en littekens kunnen ook bruine vlekjes ontstaan.

Behandelingen
Om pigmentvlekken te verzachten hebben wij verschillende behandelmethoden, afhankelijk van de sterkte van het pigment in de huid. Bij lichte pigmentvlekken adviseren wij een fruitzuurpeelingkuur.Deze peelingkuur doet u grotendeels zelf thuis. Bij zeer zichtbare pigmentvlekken adviseren wij Microdermabrasie en Microneedling. Deze twee behandelingen geven samen in kuurverband het beste resultaat. Samen met u stellen we een behandelplan zodat u het beste resultaat krijgt.

Let op! Deze behandeling is niet alleen voor vrouwen.

Copyright © 2019 Babor Beauty Spa Desiree Vreriks, alle rechten voorbehouden

Website design en ontwikkeling door Klyck