In een paar behandelingen verbeteren
wij de kwaliteit van uw huid

Maak direct een afspraak, bel of whatsapp ons op 0546 57 29 22

  • Volg ons
  • Babor Beauty Spa Desiree Vreriks op Facebook
  • Babor Beauty Spa Desiree Vreriks op Instagram

Spinnaevi / spinnetje

Spinnetjes zijn een algemeen voorkomende goedaardige afwijking van bloedvaatjes in de huid en komen zowel bij kinderen als volwassenen veel voor.

Hoe ziet het eruit?
De afwijking bestaat uit een centrale rode verhevenheid (de ‘kop van de spin’) die meestal zo groot is als een speldenknop. Vanuit dit centrum waaieren een aantal haarfijne bloedvaatjes uit (de ‘pootjes van de spin’). De roodheid is wegdrukbaar, d.w.z. dat door op de plek te drukken het bloed uit de vaatjes kan worden geduwd. Bij loslaten vullen de vaatjes zich weer onmiddellijk. De voorkeursplek voor spinnetjes is het gelaat.

Hoe ontstaat het?
Een spinnetje ontstaat door een plaatselijke verwijding van een klein bloedvaatje van de huid, meestal veroorzaakt door een kwetsuur.

Hoe wordt het behandeld?
Hoewel de plekjes volkomen onschuldig zijn wordt toch vaak om behandeling van de spinnetjes verzocht. Spontane genezing komt soms voor bij jonge kinderen en zwangeren die spinnetjes hebben ontwikkeld. Het wordt behandeld met het electrisch onthaarapparaat. Het spinnetje wordt gecoaguleerd en zal direct verdwijnen. Soms is er nog een nabehandeling nodig.

Let op! Deze behandeling is niet alleen voor vrouwen.

Copyright © 2019 Babor Beauty Spa Desiree Vreriks, alle rechten voorbehouden

Website design en ontwikkeling door Klyck